|
Pukutės Forumas
PATIEKALAI SU MESA
| |
Pukute | Data: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:49 PM | Žinutės num:# 1 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
|
mano darbas cia
|
|
| |
alsuska | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 7:15 PM | Žinutės num:# 2 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 75
Statusas: 
| kiaulienos kumpio , supjaustome kubeliais paskui uzbarstome prieskoniais kokius naudojate ,dedame i skkarda uzdengiame dugna plonai ,dedame svogunu sliuoksni kad uzdengtu mesa dedam majoneza kad uzdengtu ,barstome tarkuoto surio ir truputeli ipilame vandens ir kepame kol iskeps ant silpnos ugnies ,begalo skanus kepsniai ,valgome su bulvem ar su kuo norime
netikiu stebuklais
|
|
| |
Pukute | Data: Penktadienis, 2008-11-21, 9:51 PM | Žinutės num:# 3 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
| o jei kaip skaniai turetu buti reiks isbandyti
mano darbas cia
|
|
| |
alsuska | Data: Penktadienis, 2008-11-21, 10:08 PM | Žinutės num:# 4 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 75
Statusas: 
| taip ir paprasta labai ir nebrangu
netikiu stebuklais
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:56 AM | Žinutės num:# 5 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Skandinaviški kotletai Reikalingi produktai: 300g faršo, 1 trynys, 1 svogūnas, 4 šaukštai raugintų ar marinuotų burokėlių, 1 tarkuota bulvė, pipirai, druska, džiūvėsėliai. Faršą paruošti įprastai. Sudėti per smulkesnė tarką sutarkuotą bulvę ir burokėlius, kubeliais supjaustytą svogūną. Krauopščiai išmaišyti. Formuoti kotletus, juos apvolioti džiūvėsiuose ir kepti keptuvėje. Garnyrui labai tinka raugintų kopūstų salotos ir žalieji žirneliai su majonezu.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:58 AM | Žinutės num:# 6 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištienos mišrainė. 300g keptos ar virtos vištos 1 virta morka 1 obuolys 10 džiovintų slyvų 5 šaukštai majonezo Druska. Vištiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos išmirkomos ir supjaustomos ruoželiais. Viskas sumaišoma, apipilama majonezu, puošiama žalumynais.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:59 AM | Žinutės num:# 7 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Mesos kukuliai su grybais. 500 g faršo 1 svogūnas 1 kiaušinis 2 riekelės pyrago 3/4 stiklinės sultinio arba vandeniu atskiestos grietinės druskos pipirų 2-3 šaukštai miltų 2-3 šaukštai riebalų Įdarui: 8-9 ploni kumpio arba dešros griežinėliai 1/2 stikliėnės troškintų g Faršą sumaišyti su tarkuotu arba kapotu svogūnu, kiaušiniu, skystyje išmirkytu pyragu, gerai išminkyti, pagardinti. Masę suskirstyti gabalėliais (8-10), juos išploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uždėti po kumpio arba dešros griežinėlį ir šiek tiek grybų, sumaišytu su kapotu pomidoru ir prieskoniais. Padaryti plokščius apvalius arba pailgus kotletus ir kepti juos riebaluose. Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, troškintomis daržovėmis ir agurkų salotomis.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:01 AM | Žinutės num:# 8 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| PAUKŠTIENOS KUKULIAI SU MIGDOLAIS. Paukštienos faršas, džiūvėsiai, prieskoniai, kiaušinis ir trynys. Migdolai smulkinti, svogūnas, česnakas ( nebūtina), pora batono riekelių ( nupjauti plutą), stiklinė pieno, čili pipirų, druskos. Iš faršo paruošiame kukulius, apvoliojame džiūvėsėliuse ir kepame keptuvėje. Į tą patį aliejų dedame svogūno kubelius, skaldytus migdolus ir pakepiname, dedame smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Dedame piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, palaukiame, kol išsileis, įberiame čili pipirų, druskytės. Galima dėti pomidorų padažo. Užviriname, sudedame kukulius ir patroškiname 10 min. Labai tinka bulvytės fri arba kroketai. Garnyrui - konservuotas ananasas, pomidoras žalios salotos.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:04 AM | Žinutės num:# 9 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| VIŠTIENOS KEPENĖLĖS. 200g kepenėlių 2 svogūnai 1 nedidelė aitrioji paprika 2 šaukštai aliejaus žiupsnelis cukraus druskos pagal skonį 5 šaukštai grietinėlės Svogūnus smulkiai supjaustyti, labai smulkiai supjaustyti aitriąją papriką. Juos sumaišyti ir pakepinti aliejuje. Supjaustome vištienos kepenėles, sudedame į svogūnus ir kepame ant silpnos ugnies pastoviai maišydami. Įdedame cukraus, druskos ir pipirų, išmaišome. Prieš baigiant kepti supilame grietinėlę. Garnyrui labiausiai tinka ryžiai.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:06 AM | Žinutės num:# 10 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Kepenu blyneliai. 0,5 kg veršienos kepenų , išmirkytų piene 30 g manų kruopų 3 skiltelės česnako 1 svogūnas 1 kiaušinis rapsų aliejus kepimui pipirai druska Viską sumalti mėsmale, sudėti prieskonius, kiaušinį ir išmaišyti. Gerai įkaitintame rapsų aliejuje kepti blynelius, kol gražiai apskrus. Galima dar patroškinti su svogūnais ir morkomis. Valgyti su keptomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:39 AM | Žinutės num:# 11 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Kiaulienos šaltiena 1 kg kiaulienos (galva, ausis, kojos), 200 g liesos kiaulienos, 1 svogūnas, 1 morka arba gabalėlis saliero, druskos, 8 juodieji pipirai, 4 kvapieji pipirai, 1 lauro lapas, 1,5-2 l vandens. Mėsą nuplauti, įdėti į šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mažos ugnies 85 - 90°C temperatūroje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudėti prieskonines daržoves. Išvirusią mėsą (jau be kaulo) išimti iš sultinio ir supjaustyti gabalėliais. Sultinį perkošti per marlę (audeklą) arba tankų sėtelį. Mėsą vėl sudėti į sultinį, užvirinti ir virti dar 0,5 - 0,45 valandos ant mažos ugnies. Tada išpilstyti į dubenėlius arba formas. Prieš tai į kiekvieną įdėti morkos griežinėlių ir petražolės lapelių.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:40 AM | Žinutės num:# 12 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Paukštienos šaltiena su obuoliais 1 antis, 3-4 obuoliai, 2 morkos, 1 šaukštelis kmynų, 2-3 lauro lapeliai, 1 svogūnas, pipirų, 1 šaukštas želatinos, druskos, 2 l vandens, petražolių. Antį išdarinėti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į šaltą vandenį,užvirinti ir virti ant lengvos ugnies, nugraibstant putas. Kepenėlių nevirti, o iškepti ir patieki atskirai. Prieš baigiant virti, sudėti morkas, svogūną, pipirus, lauro lapelius, kmynus. Išvirus sultinį perkošti. Mėsą atskirti nuo kaulų, morkas supjaustyti griežinėliais, supilti ištirpintą želatiną, sudėti nuluptus (be sėklalizdžių) skiltelėmis pjaustytus obuolius, užvirinti ir supilstyti į arbatos puodelius arba tam tikrą dubenį. Pabarstyti smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Atšaldyti. Duodant į stalą, išversti į lėkštes.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:42 AM | Žinutės num:# 13 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Jautienos troskinys. Patiekalui reikės: 600 g jautienos kumpio arba nugarinės 3 valg. š. aliejaus 100 g svogūnėlių 100 g pomidorų be odelės 100 g konservuotų pievagrybių 100 g grietinėlės 15 g troškinių prieskonių Santa Maria druskos sultinio Supjaustykite mėsą 2 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame pakepinkite mėsą. Sudėkite svogūnėlius, smulkintus pomidorus, pievagrybius, troškinių prieskonius Santa Maria, paskaninkite druska ir pakepkite keletą minučių. Supilkite puodelį sultinio ir viską troškinkite apie 15 minučių. Kai sultinys išgaruos, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:43 AM | Žinutės num:# 14 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Apkepta jautiena su sūriu 800g jautienos 2 morkos 2 petražolių šaknys 3 svogūnai 500g sutarkuoto fermentinio sūrio 2-3 laurų lapeliai 5-6 pipirų žirneliai 1 st. jautienos sultinio 1 st. grietinės 2 šaukštai sviesto 3 kiaušnių tryniai 1 šaukštas miltų druskos pipirų JAutieną išverdame su morkomis, petražolėmis, 1 svogūnu, lauro lapais ir pipirų žirneliais. Padažui miltus pakepiname su svietu, įpalame sultinio, grietinės ir užverdame. Tuomet nukeliame nuo ugnies, įpalame 3-jų trynių plakinį ir įberiame pipirų. Į keptą skirtą indą sudedame griežinėliais supjaustytą jautieną, ant jos sudedame 2 likusius pakepintus svogūnus, užpilame padažu ir gausiai pabarst ome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėjke, kol sūris išsilydo ir pageltonuoja.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:45 AM | Žinutės num:# 15 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Itališkas jautienos ir daržovių apkepas 800 g jautienos 200 g fermentinio sūrio 3 pomidorai 2 paprikos 2 morkos 2 svogūnai 250 g majonezo aliejaus kmynų petražolių salierų maltų juodųjų pipirų druska Mėsą nuplaukite , nusausinkite , supjaustikite vidutinio dydžio gabalėliais ir pamuškite .Kiekvieną gabalėlį pabarstykite pipirais ir pasūdykite .Paruošę apkepkite karštame aliejuje ir sudėkite į kepimo indą .Ant viršaus berkite stambiai sutarkuotas morkas , susmulkintas petražoles , salierus ir kmynus . Tada krėskite majonezą ir tolygiai paskirstykite . Paskui dėkite paprikų žiedelius , svogūnų griežinėlius , pomidorų skilteles . Tada vėl sluoksniuokite svogūnus , paprikas ir pomidorus . Kiekvieną sluoksnį , išskyrus svogūnų , pabarstykite sūrio tarkiais . Svogūnų sluoksnius aptepkite majonezu . Kiekvieną lygį kiek pasūdikite . Apkepą šaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių .
Liepa
|
|
| |
|