|
Pukutės Forumas
PATIEKALAI SU MESA
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:47 AM | Žinutės num:# 16 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| KIAULIENOS IR GRYBŲ MALTINIAI 200 g kiaulienos faršo 200 g šviežių, virtų grybų riekelė pyrago kiaušinis svogūno galvutė druskos mairūno pipirų šaukštas riebalų 0,5 stiklinės džiuvėsėlių Grybus sumalkite, supjaustykite svogūną ir pakepinkite riebaluose, sumaišykite su mirkytu pyragu, faršu bei prieskoniais ir viską suminkykite. Iš masės padarykite apskritus maltinius, juos apvoliokite kiaušinyje bei džiuvėsėliuose ir iškepkite riebaluose. Paduokite su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:48 AM | Žinutės num:# 17 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Straganovo maltiniai Faršui: 600 g naminio faršo; 1 svogūnas; 1 kiaušinis; mėgstamų prieskonių; pipirų, druskos; šlakelis grietinėlės; Padažui: indelis riebesnės grietinėlės; 2 šaukštelių garstyčių; kokių 20 pievagrybių; 2 marinuotų agukrkėlių. Gaminame: faršą kartu su perpus įtarkuoto, perpus smulkiai pjaustyto svogūno kartu su kitais produktais gerai išminkome (ne mažiau 10 min.), formuojame apie 10 kotletukų, apkepame aliejuje iš abiejų pusių, perdadame į puodą, užpilame kiek vandens ir patroškiname. Tuo tarpu mėsos sultyse pakepiname pievagrybius, kol išleis sultis, pilame grietinėlę, gartyčias ir užviriname. Pačioje pabaigoje beriame juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkėlius. Visa tai pilame ant išsitroškinusių kotletų arba padažą patiekiame atskirai. Labai tinka su makaronais arba daržovėmis.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:50 AM | Žinutės num:# 18 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| KEPTA VERŠIENA SU LIETUVIŠKU SŪRIU 800 g veršienos prieskonių prieskoninių daržovių druskos 40 g riebalų Įdarui: 1 stiklinė tarkuoto lietuviško sūrio 2 šaukštai grietinės krapų lapelių(gali būti naudojami ir džiovinti krapai) svogūnų laiškai truputį džiuvesėlių. Veršiena išlyginama nestoru sluoksniu,kiek pamušama,pabarstoma druska,sumaišyta su prieskoniais,ir aptepama paruošta sūrio mase.Stipriai susukama,surišama,dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais(aliejumi),apdedama supjaustytais prieskoninėmis daržovėmis ir kepama orkaitėje palaistant sultimis(vandeniu,vynu...čia jau skonio reikalas).Kepama apie 1-1/2 val. Įdaro paruošimas:į sutarkuotą sūrį sudedama grietinė,džiuvesėliai,susmulkinti petražolių ir krapų lapeliai bei svogūnų laiškai,masė kiek pasūdoma ir lengvai išmaišoma. Pateikiama supjaustyta ir užpilta perkoštu padažu,kuriame kepė.Tinka keptos bulvės,įvairios daržovės.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:52 AM | Žinutės num:# 19 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Kepsnys „Baravykas“ kiaulienos nugarinės 200 g maltų baltųjų pipirų 1 g druskos 2 g vegetos 3 g baravykų 100 g ropinių svogūnų 100 g bulvių 200 g sviesto 30 g aliejaus 20 g grybų padažo („Vytana“) 5 g miltų 10 g grietinėlės - 100 g Svogūnus ir baravykus supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu. Pusę įdaro dėkite į išskobtas apkeptas bulves, o iš likusio ruoškite padažą. Apkepkite įdarą, įpilkite padažo „Vytana“, įberkite miltų, grietinėlės ir užvirkite. Nugarinę išmuškite, apibarstykite prieskoniais, dėkite ant įdarytų bulvių ir apkepkite orkaitėje +180°C temp. 10 min. Kepsnius dėkite į lėkštes, šalia įpilkite padažo.
Liepa
|
|
| |
dani84 | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 9:24 PM | Žinutės num:# 20 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 114
Statusas: 
| kaledom keliau toki viniotini nors valgyt gaminti megstu bet nesu daznas svecias virtuveje ieskojau internete ideju, radau viena viniotini, tai jo pagrindu ir remiausi, pakeitimus dariau pagal save ismusta kiauliena, ant virsaus klojasi ismusta vistienos file, tada dedasi idaras. pas mane buvo - morkos, svogunai, razinos, slyvos, graikiski riesutai, grybai. visas idaras apkeptas keptuveje. uzdejus ant mesytes idara viska reik susukti ir as surisau siuliukais. kepiau ta vyniotini kepimo maiselyje, i pabaiga maiseli praplesiau kad apsukrustu. kai jau iskepe ir ciut ciut praveso aptepiau spanguoliu uogiene. kas valge sake kad labai skanu tik nuotraukoje prapjautas vyniotinis kuris liko namie, jis ne toks grazus gavosi, na to suvyniojimo nelabai matosi bet kaip pirmas blynas tai gavosi visai neblogai 
kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
|
|
| |
alsuska | Data: Pirmadienis, 2009-01-19, 5:27 PM | Žinutės num:# 21 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 75
Statusas: 
| saunuole dani
netikiu stebuklais
|
|
| |
dani84 | Data: Pirmadienis, 2009-01-19, 7:36 PM | Žinutės num:# 22 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 114
Statusas: 
| Quote (alsuska) saunuole dani aciu 
kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
|
|
| |
|