|
Pukutės Forumas
PATIEKALAI SU PAUKSTIENA
| |
Pukute | Data: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:49 PM | Žinutės num:# 1 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
|
mano darbas cia
|
|
| |
benete | Data: Antradienis, 2008-10-21, 10:11 AM | Žinutės num:# 2 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 48
Statusas: 
| Kalakutienos troškinys su darzovemis Reikes: Kalakuto sparno arba dvieju; 3morku svoguno galvos cukinijos (galima ir visai kitu ivairiu darzoviu) Sparnus reikia pavirti apie valanda, tada isgriebti is puodo, kai atves mesa nupjaustyti (man jos gaunasi nemazai), tada keptuveje pakepinti svoguna, galima ir cesnako ideti po to morkas supjaustyti grezineliais ir sudeti pakepti. Veliau deti mesa susmulkintai mazais gabaliukais, tada cukinija sutarkuota ir viska pakepinti gerai, deti megiamu prieskoniu, sojos padazo galima ir grietines, saukstas miltu na ir viska patroskinti dar. Labai skanus patiekalas, garnyra galima pasirinkti koki megstate: virtas bulves, ryzius, grikius. Skanaus! P.S as perku kalakutienos sparnus nes zymiai pigiau, kg tik 7 Lt
    
|
|
| |
Pukute | Data: Antradienis, 2008-10-21, 1:33 PM | Žinutės num:# 3 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
| aciukas gal kada pabandysiu
mano darbas cia
|
|
| |
Irce6 | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 10:11 AM | Žinutės num:# 4 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 348
Statusas: 
| Aciu uz puiku recepta
MANO HOBIS
|
|
| |
Uogyte | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 10:21 PM | Žinutės num:# 5 |
Svečias
 Jau savas
Parašė žinučių: 13
Statusas: 
| paskaiciau ir valgyti uzsimaniau reikes isbandyti
Niekas taip neatpalaiduoja kaip kelios minutės gero juoko :)
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:29 AM | Žinutės num:# 6 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vistienos apkepas. 2 vistu krutineles, svogunas, morka, 20g poro, 20g brokoliu, 500g bulviu, 200ml pieno, 20g sviesto, saukstas miltu, 100g konservuotu kukuruzu. Vistiena dekite i puoda,suberkite morku,poro bei svoguno griezinelius,smulkintus brokolius,imeskite lauru lapeli,uzpilkite 700ml salto vandens ir virkite apie 20 min.Mesa isgriebkite ir susmulkinkite. Kitame puode pasudytame vandenyje isvirkite smulkintas bulves.Jas nusunkusi uzplikykite 100ml verdanciu pienu(pries tai i piena idekite sviesto) ir sutrinkite. Puse sultinio ,kuriame vire mesa,nupilkite,likusiame elektriniu maisikliu sutrinkite darzoves. Giliame puode islydykite sviesta,suberkite miltus ir apie minute pakepinkite.Maisydama supilkite likusi piena ir kaitinkite,kol padazas sutirstes.Maisydama supilkite darzoviu tyre,sudekite vistienos gabalelius,suberkite kukuruzus.Gauta mase sukreskite i forma,uzdekite bulviu koses ir pavirsiu islyginkite peiliu.Kepkite 180 laipsniu karstumo orkaiteje apie 20 min.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:29 AM | Žinutės num:# 7 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištienos-sūrio kepsneliai 200 g. Vištienos krūtinėlės 150 g. fermentinio sūrio 1 kiaušinis 3 š. majonezo 1 š. bulvių karkmolo 2 skilt. česnako prieskoniai: ''Vegeta'', česnakinė druska, juod.malt. pipirai. Vištienos krūtinėles ir sūrį supjaustyti kubeliais, įmušti kiaušinį, sudėti majonezą ir krakmolą, prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišyti. Kepti delno dydžio kepsnelius. Garnyrui labai tinka ryžiai ar bulvių piure.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:30 AM | Žinutės num:# 8 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištiena kario padaže 400g vištienos krutinėlės 250g grietinės kario prieskonių, druskos Vištieną supjaustome kubeliais ir kepame keptuvėje (aliejaus nedaug) kol suminkštėja. Supilame grietinę, įberiame druskos ir kario. (Jei norite aštriau, kario dėkite daugiau). Viską pakepame apie 5 minutes. Patiekalą tinka valgyti su ryžiais.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:31 AM | Žinutės num:# 9 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištienos krūtinele su grybais 2 vištos krūtinėlės 300g grybų 1 svogūnas 1 šaukštas miltų 150g grietinės druskos, prieskonių Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepinti keptuvėje. Paskui sudėti supjaustytus grybus, druskos, prieskonių. Vištienos krūtinėlę smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę, kai grybai išleis savo sultis. Viską išmaišyti ir troškinti 3-4 minutes. Tada įdėti miltų, išmaišyti. Pastoviai maišant pamažu supilti grietinę. Uždengti dangčiu ir ant silpnos ugnies troškinti dar 10 min.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:32 AM | Žinutės num:# 10 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištiena garstyčių padaže. 4 asmenims 4 vištų krūtinėlės 1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle 250 ml neriebios grietinėlės 1 v. š. miltų 1 v. š. grūdėtų garstyčių druskos, pipirų Krūtinėles supjaustyti siauromis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti vištieną bei česnaką, kol mėsa nebebus rausva. Suberti šaukštą miltų, išmaišyti ir pakepinti apie 1 min. Supilti grietinėlę, užvirti ir pavirti, kol padažas sutirštės. Įmaišyti garstyčias, pagardinti druska ir pipirais. Sudėjus garstyčias, ilgai nebekaitinti, nes padažas gali apkarsti.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:33 AM | Žinutės num:# 11 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištiena su žiediniais kopūstais 1 žiedinis kopūstas 800 g vištos filė 200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos, pipirų, įvairių mėgiamų prieskonių Kopūstą išskirstyti žiedynais ir išvirti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, pasūdyti, pagardinti mėgiamais prieskoniais. Apkepti, kol nebebus rausva. Į apkepo indą sudėti apkeptą vištieną, ant viršaus sudėti žiedinius kopūstus. Pabarstyti sūriu ir apkepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 15 min. arba kol sūris apskrus.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:35 AM | Žinutės num:# 12 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Balti kukuliukai . 500 g vištos krūtinėlės 200 g fermentinio sūrio 1 – 2 skiltelės česnako 1 kiaušinis druskos maltų juodųjų pipirų Vištieną, sūrį ir česnaką sumalti. Įmušti kiaušinį, įberti pipirų, šiek tiek druskos (nepadauginti, nes nuo sūrio jau pakankamai sūru) ir labai gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Rankas vos vos patepti aliejumi ir formuoti mažyčius kukuliukus. Dėti į kepimo skardą ir kepti 5 – 10 min., tada skardą supurtyti, kad kukuliukai apsiverstų ir dar kepti 5 – 10 min. (priklauso nuo kukulių dydžio). Patiekti su mėgiamu garnyru... Vietoj vistienos galima naudot ir kalakutiena.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:36 AM | Žinutės num:# 13 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vištienos blyneliai 500 g vištienos be kaulų 3 šaukštai krakmolo 2 kiaušiniai 200 g fermentinio sūrio 3 šaukštai majonezo 1 svogūnas. Vištieną be kaulų supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite burokine tarka, įberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir viską sumaišykite. Tuomet sudėkite likusius produktus, pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kepkite kaip blynelius. Ant iškeptų blynų galite uždėti griežinėlį pomidoro, užpilti majonezo, užbarstyti tarkuoto sūrio ir dar kartą apkepinti orkaitėje.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:38 AM | Žinutės num:# 14 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Vistiena idaryti obuoliai. *8 obuoliai *400 g vištienos, *2 šaukštai baltojo padažo *2 šaukštai sviesto Išimti obuolių šerdis. Smulkiais gabaliukais virtos arba keptos vištienos sumaišyti su baltu padažu ir šiuo mišiniu užpildyti obuolius. Obuolius įdėti į orkaitę,dar prieš tai ant obuolių viršaus uždėti sviesto, ir kepti 20-25 minučių, 180laipsnių temperatūroje.
Liepa
|
|
| |
Orchidėja | Data: Penktadienis, 2009-02-06, 12:31 PM | Žinutės num:# 15 |
Pasisakantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 36
Statusas: 
| Labai daug idėjų,ačiū Liepa
|
|
| |
|