Šeštadienis
2024-04-20
3:03 PM
Login form
Loginas:
Slaptažodis:
Prisiminti
Paieška
Mūsų apklausa
Kaip jum naujas fonas?:)(cia klausimas senbuvems :))
Išviso balasavo: 55
Chatas
Mano draugai
  • Susikurk sau puslapį
  • Statistika

    Pukutės Forumas

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 2 of 2
    • «
    • 1
    • 2
    Forum moderator: alsuska, Pukute, Liepa  
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » PATIEKALAI SU MESA (...)
    PATIEKALAI SU MESA
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:47 AM | Žinutės num:# 16
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    KIAULIENOS IR GRYBŲ MALTINIAI

    200 g kiaulienos faršo
    200 g šviežių, virtų grybų
    riekelė pyrago
    kiaušinis
    svogūno galvutė
    druskos
    mairūno
    pipirų
    šaukštas riebalų
    0,5 stiklinės džiuvėsėlių
    Grybus sumalkite, supjaustykite svogūną ir pakepinkite
    riebaluose, sumaišykite su mirkytu pyragu, faršu bei prieskoniais ir viską suminkykite. Iš masės padarykite
    apskritus maltinius, juos apvoliokite kiaušinyje bei džiuvėsėliuose ir iškepkite riebaluose.
    Paduokite su bulvių koše ir daržovių salotomis.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:48 AM | Žinutės num:# 17
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Straganovo maltiniai

    Faršui:
    600 g naminio faršo;
    1 svogūnas;
    1 kiaušinis;
    mėgstamų prieskonių;
    pipirų, druskos;
    šlakelis grietinėlės;
    Padažui:
    indelis riebesnės grietinėlės;
    2 šaukštelių garstyčių;
    kokių 20 pievagrybių;
    2 marinuotų agukrkėlių.
    Gaminame: faršą kartu su perpus įtarkuoto, perpus smulkiai pjaustyto svogūno kartu su kitais produktais gerai išminkome (ne mažiau 10 min.), formuojame apie 10 kotletukų, apkepame aliejuje iš abiejų pusių, perdadame į puodą, užpilame kiek vandens ir patroškiname. Tuo tarpu mėsos sultyse pakepiname pievagrybius, kol išleis sultis, pilame grietinėlę, gartyčias ir užviriname. Pačioje pabaigoje beriame juostelėmis pjaustytus marinuotus agurkėlius. Visa tai pilame ant išsitroškinusių kotletų arba padažą patiekiame atskirai. Labai tinka su makaronais arba daržovėmis.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:50 AM | Žinutės num:# 18
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    KEPTA VERŠIENA SU LIETUVIŠKU SŪRIU

    800 g veršienos
    prieskonių
    prieskoninių daržovių
    druskos
    40 g riebalų

    Įdarui:
    1 stiklinė tarkuoto lietuviško sūrio
    2 šaukštai grietinės
    krapų lapelių(gali būti naudojami ir džiovinti krapai)
    svogūnų laiškai
    truputį džiuvesėlių.

    Veršiena išlyginama nestoru sluoksniu,kiek pamušama,pabarstoma druska,sumaišyta su prieskoniais,ir aptepama paruošta sūrio mase.Stipriai susukama,surišama,dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais(aliejumi),apdedama supjaustytais prieskoninėmis daržovėmis ir kepama orkaitėje palaistant sultimis(vandeniu,vynu...čia jau skonio reikalas).Kepama apie 1-1/2 val.

    Įdaro paruošimas:į sutarkuotą sūrį sudedama grietinė,džiuvesėliai,susmulkinti petražolių ir krapų lapeliai bei svogūnų laiškai,masė kiek pasūdoma ir lengvai išmaišoma.

    Pateikiama supjaustyta ir užpilta perkoštu padažu,kuriame kepė.Tinka keptos bulvės,įvairios daržovės.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:52 AM | Žinutės num:# 19
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Kepsnys „Baravykas“

    kiaulienos nugarinės 200 g
    maltų baltųjų pipirų 1 g
    druskos 2 g
    vegetos 3 g
    baravykų 100 g
    ropinių svogūnų 100 g
    bulvių 200 g
    sviesto 30 g
    aliejaus 20 g
    grybų padažo („Vytana“) 5 g
    miltų 10 g
    grietinėlės - 100 g
    Svogūnus ir baravykus supjaustykite kubeliais, apkepkite su sviestu.
    Pusę įdaro dėkite į išskobtas apkeptas bulves, o iš likusio ruoškite padažą.
    Apkepkite įdarą, įpilkite padažo „Vytana“, įberkite miltų, grietinėlės ir užvirkite.
    Nugarinę išmuškite, apibarstykite prieskoniais, dėkite ant įdarytų bulvių ir apkepkite orkaitėje +180°C temp. 10 min.
    Kepsnius dėkite į lėkštes, šalia įpilkite padažo.


    Liepa
     
    dani84Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 9:24 PM | Žinutės num:# 20
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 114
    Statusas: :-(
    kaledom keliau toki viniotini blush nors valgyt gaminti megstu bet nesu daznas svecias virtuveje blush
    ieskojau internete ideju, radau viena viniotini, tai jo pagrindu ir remiausi, pakeitimus dariau pagal save blush

    ismusta kiauliena, ant virsaus klojasi ismusta vistienos file, tada dedasi idaras. pas mane buvo - morkos, svogunai, razinos, slyvos, graikiski riesutai, grybai. visas idaras apkeptas keptuveje. uzdejus ant mesytes idara viska reik susukti ir as surisau siuliukais. kepiau ta vyniotini kepimo maiselyje, i pabaiga maiseli praplesiau kad apsukrustu. kai jau iskepe ir ciut ciut praveso aptepiau spanguoliu uogiene. kas valge sake kad labai skanu blush tik nuotraukoje prapjautas vyniotinis kuris liko namie, jis ne toks grazus gavosi, na to suvyniojimo nelabai matosi blush bet kaip pirmas blynas tai gavosi visai neblogai :)



    kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
     
    alsuskaData: Pirmadienis, 2009-01-19, 5:27 PM | Žinutės num:# 21
    Kalbantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 75
    Statusas: :-(
    saunuole dani ^_^

    netikiu stebuklais
     
    dani84Data: Pirmadienis, 2009-01-19, 7:36 PM | Žinutės num:# 22
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 114
    Statusas: :-(
    Quote (alsuska)
    saunuole dani ^_^

    aciu blush


    kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
     
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » PATIEKALAI SU MESA (...)
    • Page 2 of 2
    • «
    • 1
    • 2
    Search: