|
Pukutės Forumas
DESERTAI
| |
Pukute | Data: Sekmadienis, 2008-10-19, 11:01 PM | Žinutės num:# 1 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
|
mano darbas cia
Žinutę redagavo Pukute - Pirmadienis, 2008-10-20, 8:48 PM |
|
| |
alsuska | Data: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:32 AM | Žinutės num:# 2 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 75
Statusas: 
| KEKSIUKAI 3 kiausiniai 1 indelis grietines 1 stikline cukraus kvapu ,arba kakavos miltu pagal tesla ,ji turi buti tirstos grietines ,tokia drimbanti nuo sauksto ,galima kepti didesni ,o galima ir maziukus ,tiems maziukams reikia tokiu popieriniu formeliu ,jeigu su kvapais tai buna tokie aliejiniai ,o kakavos kad butu sokoladiniai ,kakava reikalinga paprasta, kiausinius isplakate su cukrupi grietine taip pat isplakti sudeti viska ir pilti i formeles kepti apie 180laipsniu ,apie 40min vis pasiziurint
netikiu stebuklais
|
|
| |
dani84 | Data: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:56 AM | Žinutės num:# 3 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 114
Statusas: 
| pagelbeju alsuskai ir idedu sio nuostabiu keksiuku nuotraukas. 
kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
|
|
| |
benete | Data: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:56 PM | Žinutės num:# 4 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 48
Statusas: 
| Braškių – rabarbarų žele tortas 1 pakelis citrinų žele 1 pakelis braškių žele 15 gr želatinos 200 gr. varškes ( aš dėjau separuotą) 200 gr. natūralaus jogurto 100 gr. cukraus 1 puodelis rabarbarų 10 braškių Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.Atskiruose induose pasiruošiame citrinu ir braškiu žele. Pakelį tirpiname 300 ml karšto vandens, gerai išmaišome, kad ištirptų želatinos grūdeliai ir paliekame atvėsti. Pasiruošiame rabarbarus, nulupame, supjaustome griežinėliais. Užviriname apie 100 ml vandens sudedame rabarbarus, supilame cukrų, paverdame, kol rabarbarai išverda. Truputį atvėsiname, dedame varškę ir jogurtą, gerai išmaišome (galima blenderyje). Formuojame tortą pagal savo skonį ir fantaziją. Kadangi aš dariau Tupperware žele žiede, pradėjau nuo viršaus. Užpyliau sluoksnelį citrinų žele, į ją sudėjau braškių puseles, atšaldžiau, kol pradėjo stingti. Supyliau likusią citrinų žele. Jai sustingus, užpyliau sluoksnelį baltos masės. Jai sustingus, pyliau braškių žele, balta mase ir vel braškių žele. Tarpuose viska reikia sustingdinti, žinoma. Gavosi labai gaivus vasarinis tortas. Skanaus.
    
Žinutę redagavo benete - Antradienis, 2008-10-21, 11:12 AM |
|
| |
Gretutyte | Data: Šeštadienis, 2008-10-25, 10:28 PM | Žinutės num:# 5 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 48
Statusas: 
| benete, koks tortas noriu tokio
:)
|
|
| |
Pukute | Data: Sekmadienis, 2008-10-26, 1:50 AM | Žinutės num:# 6 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
| nutai va receptas ir daryk
mano darbas cia
|
|
| | |
klev | Data: Penktadienis, 2009-01-02, 8:22 PM | Žinutės num:# 8 |
Pasisakantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 21
Statusas: 
| tortas su maskarpones suriu pakelis kvadratiniu sausainiu 3 saukstai lydyto sviesto truputis braskiuar kitokiu vaisiu, 45 g zelatinos, citrina 100 ml apelsinu sulciu, 500 g maskarpones surio 200 g jogurto (3.5 proc riebumo) 120 g cukraus sausainius sutrupinti ir susmulkinti elektriniu maisikliu. supilti lydyta sviesta, gerai ismaisyti, sudeti i kepimo forma ir suslegti. zelatina uzpilti nedideliu kiekiu vesaus vandens, isbrinkinti. citrina nuplauti, nutarkuoti zieveles ir isspausti sultis.zelatina supilti i apelsinu sultis ir kaitinti kol issileis. maskarpone ismaisyti su jogurtu, cukrumi, citrinos sultimis ir zievelemis, ideti vaisiu (braskiu ar kt.), i suri maisant plona srovele supilti istirpinta zelatina. sia mase surio supilti ant sausainiu ir laikyti saldytuve maziausiai 4 valandas. o puosti galima kaip sirdis geidzia su uogomis. gaunasi kaip parduotuvese. man dar skanesnis namu darbo 
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:30 AM | Žinutės num:# 9 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Keksiukai su šokoladu ir bananais 100 g rudojo smulkaus cukraus 2 kiaušiniai 100 g ištirpinto margarino 2 prinokę bananai 300 - 350 g miltų 2 arb.š. kepimo miltelių 50 g karčiojo šokolado Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Pasiruošti 12 keksiukų formelių. Suplakti kambario temperatūros kiaušinius su cukrumi iki vientisų šviesių putų. Sudėti ištirpintą ir atvėsintą margariną, susmulkintą šokoladą ir sumaišyti su iki vientisos masės sutrintais bananais. Persijoti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir įmaišyti į tešlą. Kepti 18 - 20 min. Šiek tiek atvėsinti ir perkelti ant grotelių, kol visiškai atvės.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:36 AM | Žinutės num:# 10 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Pyrageliai Fantazija. Biskvitui : 6 kiausiniai 150 g. cukraus 2 pakeliai vanilinio cukraus 1 saukstelis cinamono 2 sauksteliai kepimo milteliu 100 g, maltu graikisku riesutu 2 saukstai miltu !!!!!!!!( tiktai) ziupsnelis druskos . Kremui : 1 indelis ( 250 g. ) Rikoto surio ( varskes?) gali buti maskarpones. 1 indelis riebios grietineles ( 250 ml.) + 1 pak. standiklio ( butinai !!! ) 3 saukstai cukraus 100 g. juodojo sokolado ( tikro). Kiausinius mikseriu plakti visu greiciu , kol bus putota mase . Ija palaipsniui vis plakant supilti sumaisytus cukru , vanilina , cinamona . Plakti pora minuciu . Miltus , kep. miltelius ir riesutus sumaisyti . Plakant letai , per du kartus supilti juos i kiausiniu plakini . As biskvita kepiau 30-22 cm . skardeleje ( jei neturite , pasidarykite tokio dydzio sablona is folijos , ja istieskite kepamuoju popieriumi , supilkite tesla ir kepkite 200C . karscio orkaiteje apie 20 min. Atsalusi biskvita susipjaustykite norimo dydzio staciakampiais ( pas mane isejo 8 pyrageliai ). Kremui grietinele su cukrumi labai gerai isplakite ( as dejau 1 pakeli standiklio ) , i jau isplakta idekite RIKOTO ir ant burokines tarkos sutarkuota sokolada , truputi paplakite , kad viskas gerai susimaisytu ( pries dedant sakolada , pasilikite balto kremo papuosimui ). Aptepkite viena gabaleli kremu ( gausiai) ant jo dekite kita , ciut paspauskite ir aplyginkite krema , kad butu lygus krastai . Kai sutepsite visus , virsu aptepkite pasiliktu baltu kremu , pabarstykite tarkuotu sokoladu , padarykite rozele ir ant jos uzdekite po riesuta . Skanaus!
Liepa
|
|
| |
Raganiauskiene | Data: Antradienis, 2009-02-10, 4:26 PM | Žinutės num:# 11 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 147
Statusas: 
| Labai lengvas ir paprastas keksas 4kiausiniai 100 g sviesto ar margarino 1 stikline grietines 1,5 stiklines cukraus 2-4 stiklines miltu, 1,5 arbatini sauksteli kelimo milteliu dar aguonu galima, razinu, kakavos. zozdiu pagal savo galimybes ir fantazija. is visu produktu padaryt grietines tirstumo tesla. kept 180 laipsniu karcio orkaiteja, apie 45min.
Tikra Raganiauskiene per pilnati skraidanti su sluota :)
|
|
| |
Raganiauskiene | Data: Antradienis, 2009-02-10, 4:30 PM | Žinutės num:# 12 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 147
Statusas: 
| va mamos, as del keksiuku formeliu. anadien kepiau maziukus keksiukus, bet is tu popieriniu formeliu ne kas man gavosi. rodos dejau po sauksta, kad neperliptu laukan is formos, bet pati forma tokia gavos, kad kaip blynas, o ne kaip keksiukas. matau dani84 labai grazus keksai. gal dar i kokia metaline formele dejai? kad forma islaikytu?
Tikra Raganiauskiene per pilnati skraidanti su sluota :)
|
|
| |
alsuska | Data: Trečiadienis, 2009-02-11, 9:36 PM | Žinutės num:# 13 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 75
Statusas: 
| cia man dani pagelbejo ikelti foto o kepiau tuos keksiukus tai as ,siaip nedejau i jokia forma ,sustaciau ant skaardos ir viskas ,bet galima deti i forma yra tokios silikonines keksiukams
netikiu stebuklais
|
|
| |
dani84 | Data: Pirmadienis, 2009-03-09, 10:06 AM | Žinutės num:# 14 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 114
Statusas: 
| kepiau tokius varskes kukulaicius, visai skanus gavosi, tik gal saldumo daugiau noretusi 
kartais gyvenime tiek nedaug tereikia, tik mažos nuoširdžios šypsenos....
|
|
| |
bertulka | Data: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:33 PM | Žinutės num:# 15 |
Pasisakantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 34
Statusas: 
| Varškės pyragas su vyšniomis Tešlai – 250 g miltų, 125 g sviesto, 1 žiupsnelio druskos, 75 g cukraus, 1 kiaušinio trynio. Įdarui – 100 g sviesto, 200 g cukraus, 3 kiaušinių, 500 g varškės, 1 pakelio sausojo vanilinio pudingo, 1 indelio konservuotų vyšnių (750 ml). Miltus persijokite į didelį dubenį, o ant viršaus suberkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Įberkite žiupsnelį druskos, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, įpilkite du šaukštus vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlą iškočiokite, perkelkite į kepimo formą ir suformuokite trijų centimetrų aukščio kraštelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pagaminkite įdarą. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir į šią masę po vieną įmuškite kiaušinius. Palaipsniui įmaišykite varškę ir sausojo vanilinio pudingo miltelius. Konservuotas vyšnias nuvarvinkite sietelyje ir tolygiai išdėliokite tešlos paviršiuje. Ant viršaus iškrėskite varškės masę ir išlyginkite. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55-60 minučių vidutiniame orkaitės lygyje. Pyragą atvėsinkite neišimdami iš kepimo formos. Skanaus!
|
|
| |
|