Penktadienis
2024-04-19
3:18 AM
Login form
Loginas:
Slaptažodis:
Prisiminti
Paieška
Mūsų apklausa
Kaip jum naujas fonas?:)(cia klausimas senbuvems :))
Išviso balasavo: 55
Chatas
Mano draugai
  • Susikurk sau puslapį
  • Statistika

    Pukutės Forumas

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    Forum moderator: alsuska, Pukute, Liepa  
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » Juros gerybes (Ivairus patiekaliukai su juros gerybem)
    Juros gerybes
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:37 PM | Žinutės num:# 1
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    Mes labau megstam gamint juros gerybes, tai noriu ir su jumis pasidalint receptukais, tikiuos ir jus kazka papasakosit is savo namu virtuves :)
     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:37 PM | Žinutės num:# 2
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    TROŠKINTI KALMARAI SU GRIETINĖS PADAŽU

    1 kg kalmarų
    2 svogūnai
    1 šaukštas sviesto
    500 g grietinės
    druskos, pipirų
    žalūmynų

    Išplauti ir išvalyti kalmarus, 10 min. palaikyti verdančiame vandenyje.Kalmarus truputi atvėsinti ir supjaustyti šiaudeliais. Smulkiai supjaustyti svogūnus.Sviestą ištirpinti keptuvėje ir jame pakepinti svogūnus, po to sudėti kalmarus ir kartu pakepinti dar 5 min. Paskiau įpilti vandens, tiek kad viskas būtų apsemta ir troškinti 25 min.
    Padažui: grietine (galima dėti 250g grietinės ir 250g majonezo, tuomet bus aštriau), druską, ir pipirus sumaišyti. Kalmarus išimti į lėkštę, užpilti padažu ir apibarstyti žalumynais.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:38 PM | Žinutės num:# 3
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    KALMARAI BALTO VYNO PADAŽE

    400g išvalytų kalmarų
    1 svogūnas
    200g grietinės
    100g sauso balto vyno

    Kalmarus dėti į šaltą vandenį ir jam užvirus virti lygiai 7 minutes (jei ilgiau - kalmarai gali sukietėti). Išvirtus supjaustyti juostelėmis. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti svieste. Į svogūnus supilti grietinę, vyną, sudėti supjaustytus kalmarus ir viską pakaitinti dar apie 5 minutes. Patiekti su ryžiais arba spageti.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:38 PM | Žinutės num:# 4
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    Idaryti kalmarai

    svogūno
    2 skiltelių česnako
    2 šaukštų alyvuogių aliejaus
    150 g plikytų ryžių
    citrininių prieskonių
    2 pomidorų, žalumynų
    pipirų, druskos
    4 kalmarų filė (maždaug po 150 g)
    1–1,5 l sultinio
    100 ml grietinėlės

    Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min.
    Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti.
    Kalmarus nuplauti, prikimšti paruošto ryžių ir pomidorų įdaro. Galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad neišbyrėtų.
    Kalmarus sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 30–40 min. Supilti grietinėlę, pabarstyti žalumynais.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:39 PM | Žinutės num:# 5
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    KALMARŲ SALOTOS

    500g kalmarų
    6 kiaušiniai
    0,5 indelio kukuruzų
    2 svogūnai
    majonezo, druskos
    pipirų, žalumynų

    Kalmarus išvalyti ir išvirti. Išvirti kiaušinius. Apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Kalmarus supjaustyti šiaudeliais, kiaušinius smulkiai sukapoti, sudėti kukuruzus, svogūnus. Druskos ir pipirų dėti pagal skonį. Įdedame majonezo ir viską išmaišome. Puošiame žalumynais.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:39 PM | Žinutės num:# 6
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    KALMARŲ SALOTOS SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS

    500 g kalmarų
    0,5 stiklinės razinų
    1 stiklinė graikinių riešutų
    majonezo

    Kalmarus išvalyti, nuplauti ir išvirti. Razinas užpilti verdančiu vandeniu ir 5 min. brinkinti. Vandenį nupilti ir razinas apdžiovinti. Kalmarus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su razinomis ir majonezu. Viską sudėti į plačią salotinę ir viršų apiberti susmulkintais graikiniais riešutais.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:40 PM | Žinutės num:# 7
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    Kalmarų užpiltinė

    6 asmenims. Pagaminimo laikas: 160 min. 198 kcal.
    Reikės:
    700 g kalmarų;
    0,5 citrinos;
    2 morkos;
    petražolių;
    1 svogūno galvutės;
    druskos;
    želė: 12 g želatinos, 1 kiaušinio baltymas, 1 stiklinė vandens, 2 stiklinės sultinio.

    Kalmarus išvalykite, apvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite, supjaustykite plonomis juostelėmis.

    Želė paruošti reikės želatinos, kiaušinio baltymo, šalto virinto vandens stiklinės. Supilkite į šaltą vandenį želatiną, paskui ištirpdykite 2 stiklinėse sultinio, užvirkite ir nusunkite per marlę. Supilkite išplaktą kiaušinio baltymą, gerai išmaišykite, užvirinkite ir vėl nukoškite.

    Į gilią formą įpilkite maždaug 0,5 cm sluoksnį želė. Kai želė sustings, sudėliokite kalmarus. Papuoškite citrinos griežinėliais, morkų gabalėliais, svogūnais, petražolėmis, užpilkite pusiau sustingusia želė ir atšaldykite.

     
    bertulkaData: Pirmadienis, 2009-06-22, 12:40 PM | Žinutės num:# 8
    Pasisakantis
    Jau savas
    Parašė žinučių: 34
    Statusas: :-(
    Kalmarai su bulvemis.

    Reikes : Kalmaru,saldziu maltu pipiru,bulviu,balto vyno,prinokusio pomidoro,luro lapo,cesnako,petrazoliu,alyvuogiu aliejaus,svoguno,druskos.

    Ipilti i puoda siek tiek alyvuogiu aliejaus ir jame apkepenti susmulkintus svogunus,cesnaka,petrozales,pomidora be odeles.Kai visa sita bus beveik suminksteje,suberti gabaliukais pjaustyta kalmara ( be odeles) 1/2 stiklines vyno,lauro lapa,iberti ziupsneli saldziojo pipiro.Uzdengti ir kelias minutes taip patroskinti.Suberti kubeliais pjaustytas bulves,jei reikia ipilti vandens,kad apsemtu bulves.Troskinti uzdengtame puode.

     
    OrchidėjaData: Sekmadienis, 2009-09-20, 5:27 PM | Žinutės num:# 9
    Pasisakantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 36
    Statusas: :-(
    Krevetės, virtos svieste

    Krevetės su kevalu-1.5 kg
    Sviesto 3 šaukštai
    Druskos pagal skonį
    Krapų 1 sauja
    Gaminimas:
    Į puodą iberiame druską, sudedame krapus, supilame ištirpintą sviestą ir įpilame litrą vandens. Viską gerai išmaišome.sudedame krevetes ir jei trūksta dapilame vandens. Vanduo turi apsemti krevetes.Užvirus vandeniui iškarto nukelkite puodą, išimkite krevetes ir skanaus.Labai skanu valgyti kartu su baltu vynu ;)

     
    lristina1978Data: Sekmadienis, 2009-10-25, 8:39 PM | Žinutės num:# 10
    Svečias
    Jau savas

    Parašė žinučių: 8
    Statusas: :-(
    o aš kažkaip vis nesiryžtu tų jūros gėrybių paragauti....
    gal kada....


    1978kv
     
    PukuteData: Pirmadienis, 2009-10-26, 8:30 AM | Žinutės num:# 11
    Bendraujantis
    Administratorė

    Parašė žinučių: 865
    Statusas: :-(
    kalmarai man tai patinka



    mano darbas cia
     
    BrigitaData: Šeštadienis, 2009-10-31, 9:26 PM | Žinutės num:# 12
    Svečias
    Uzsukęs trumpam

    Parašė žinučių: 8
    Statusas: :-(
    Nemėgstu nieko iš jūros gėrybių,sveikas maistas,bet kažkaip nelabai.

    ;}}
     
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » Juros gerybes (Ivairus patiekaliukai su juros gerybem)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search: