|
Pukutės Forumas
Žuvis
| |
kulebam | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 9:24 AM | Žinutės num:# 1 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 115
Statusas: 
| pasidalinkite receptais kaip gaminate žuvi,noriu ja valgyt dažniau bet dažniausia ja tik kepu orkaiteje arba keptuveje,noretusi kazko kito
brrrrrrrr
|
|
| |
Pukute | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 9:44 AM | Žinutės num:# 2 |
Bendraujantis
 Administratorė
Parašė žinučių: 865
Statusas: 
| as tai zuvies isvis negamiu nemegstam mes u nebent sveciuose pavaisia ir ziuriu kad nesijaustu kvapo iskart pykina!bet silke ir lasisa valgau
mano darbas cia
|
|
| |
benete | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 6:28 PM | Žinutės num:# 3 |
Kalbantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 48
Statusas: 
| Esu kelis kartus dariusi ir sekminngai gavosi FARSIRUOTA LYDEKA ARBA STERKAS. ZOdziu darbo nemazai, bet labai skanu ir gan nesudetinga. As perku lydeka ciela. Perpjaunu per pilva isimu vidurius, po to atsargiai nulupu oda, kad liktu su galva ir uodega, suknku paaaiskint kaip tai padarau bet kazkaip gaunasi kazkokiu specialiu budu nezinau, tiesiog imu ir darau. tada nuvalau nuo kaulo zuvies mesa visa nur su blenderiu sumalu, gaunasi farsas. I ta farsa dedam prieskoniu, batono ismirkyto piene, kiausini, pakepintu lasinuku, tarkuota morkyte. Na zodziu pagal skoni dedam visko. Dar pamirsau pasakyti kad zvynus reikia pries tai nuvalyti nuo zuvies. Padarius farsa. paimu didele adata ir siula. Siunam lydekai pilva, kuri prapjovem puse uzsiuvus kemsam farsa, na ir pabaigiam uzsiuti. Dydysis darbas kaip ir atliktas. Imam kepimo maiseli dedam lydeka i ji ir dedam i skarda. Dar aptepam lydeka su sviestu. Kepam maise orkaitej apie 30- 40 min. praplesiam maisa ir dar pakepam 10 min. Istraukiam. Stai ir farsiruota lydeka. Kai atsala dedam i ilga lekste supjaustom riekutem bet paliekam taip kaip guli/ apvarvinam su majonezu, is sonu apdeda citrinos puselem, o ant citrinos uzdeam po juoda alyvuoge. Laaaabaj skanu. Seniai bedariau, reiks kada padaryt ir imest foto Skanaus!
    
|
|
| |
kulebam | Data: Trečiadienis, 2008-11-05, 6:45 PM | Žinutės num:# 4 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 115
Statusas: 
| farširuot moku,bet norečiau kokio patiekalo kad uztektu man vienai pietums,lydekos jau nesuvalgyciau viena
brrrrrrrr
|
|
| | |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:10 AM | Žinutės num:# 6 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Zuvies kotletai. Sviežios menkės morkos bulvės 2 virtus kaiušinius, bei 1 žalią 2 skiltelės česnako truputis krakmolo žuvies prieskonių, vegetos, pipiriukų Žuvytę reikia sumalti su mėsmale, morkas, kiaušinius sutarkuoti su burokine tarka, o bulves per smulkesnę, taip pat susmulkinti česnaką, įmušti žalią kiaušinį, sudėti prieskonius, krakmolą. Na padaryti faršą suformuoti kotletukus ir kepti aliejuje.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:12 AM | Žinutės num:# 7 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Lydeka su grybais . 4 gabaliukų lydekos filė be odos 3 šaukštų džiūvėsėlių šakelės petražolių arba mairūnų 300 g pievagrybių 3–4 šaukštų sviesto 2 kiaušinių baltymų pusės citrinos sulčių druskos, pipirų Bulvių košei: 400 g bulvių 300 g morkų 200 ml pieno tarkuoto muskato Paruošimo būdas: Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti. Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę. Iš bulvių, morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje. Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:13 AM | Žinutės num:# 8 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Karpis su bulvėmis . karpio (apie 1 kg) druskos pipirų citrinos saujos petražolių 1 kg bulvių 4 skiltelių česnako 6 šaukštų alyvuogių aliejaus Paruošimo būdas: Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų. Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapoti. Skardą patepti aliejumi. Sudėti pusę bulvių. Pasūdyti, pabarstyti petražolėmis su česnaku. Uždėti žuvį, sudėti likusias petražoles, bulves. Pasūdyti, ant bulvių užpilti 4 šaukštus aliejaus. Kepti 1750C orkaitėje 25 min. Palaistyti likusiu aliejumi ir kepti dar 20 min.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:15 AM | Žinutės num:# 9 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Troškintas karpis Reikia: 0,5 kg karpio, 20 vnt. razinų, 0,5 stiklinės alaus, 0,25 g sviesto, 2 gvazdikėlių, trupučio citrinos žievelės, acto, druskos, pipirų. Karpį išvalykite, supjaustykite 2-3 cm pločio gabalėliais. Paruoštą žuvį apibarstykite druska, pipirais, sutrintais gvazdikėliais, apšlakstykite actu. Sviestą įkaitinkite, sudėkite susmulkintus svogūnus, truputį apkepinkite ir supilkite alų, pakaitinkite iki užvirs ir sudėkite paruoštą žuvį. Troškinkite ant mažos ugnies apie 30-45 min. Tada žuvį išimkite, į likusį padažą sudėkite nuplautas razinas, tarkuotą citrinos žievelę, užvirinkite ir užpilkite ant žuvies.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:16 AM | Žinutės num:# 10 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Avižiniai žuvies kroketai *400 g šaldytos žuvies, *1 kiaušinis, *pienas, *šaukštas margarino, *pusė saliero, petražolės, *avižiniai dribsniai, *aliejus, *druska, *muskato pagal skonį Atšildytą žuvį 2-3 valandas mirkykite pasūdytame piene. Išmirkytą žuvį smulkiai supjaustykite. Išplaktą kiaušinį sumaišykite su margarinu, smulkintomis petražolėmis, išvirtu ir sumaltu salieru, muskatu ir druska. Plakinį užpilkite ant žuvies gabaliukų. Masei sutirštinti galima pridėti avižinių dribsnių. Formuokite pailgus kroketus, juos apvoliokite avižiniais dribsniais ir virkite aliejuje.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:18 AM | Žinutės num:# 11 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Žuvis su sūrio padažu 600 g žuvies; 100 g varškės sūrio; šaukštas grietinės; citrina; 2 šaukštai sviesto ar margarino; šaukštas pyrago džiūvėsėlių; aliejaus; maltų juodųjų pipirų; druskos. Padažui: 150 ml grietinėlės; 150 ml pieno; 50 g fermentinio sūrio; 40 g sviesto; 30 g miltų; maltų baltųjų pipirų ir druskos. Žuvies filė ištrinkite su baltaisiais pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų sultimis. Sūrį ištrinkite su grietine ir šia mase plonai aptepkite kiekvieną gabaliuką. Paskui gabaliukus susukite, kad įdaras būtų viduje, ir persmeikite smeigtukais. Į karščiui atsparų indą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite žuvies porcijas, jas apibarstykite džiūvėsėliais ir sviesto gabaliukais. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Tuo metu paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir truputį pakepinkite. Paskui supilkite pieną, grietinėlę ir maišydama užvirkite. Suberkite fermentinio sūrio tarkius, pagardinkite baltaisiais pipirais ir pasūdykite. Pavirkite dar 3 minutes.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:20 AM | Žinutės num:# 12 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Žuvis su daržovėmis 1 kg jūros lydekos 3-4 morkų 2 svogūnų 1 poro 1 saldžiosios paprikos žuvies prieskonių prieskonių pagal skonį Padažui: 1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo 2 skiltelių česnako Žuvį gerai nuplauti. Supjauscius gabaliukais, 20-30 minučių pamarinuoti žuvies prieskoniuose. Supjaustyti svogūnus, porą, morkas, papriką, pabarstyti Jums patinkančiais prieskoniais ir suberti į keptuvę. Ant jų uždėti marinuotos žuvies gabaliukus. Viska pakepinti apie 3-4 min. Tuomet, sumažinus kaitrą, kepti apie 10-15 min. Patiekti su daržovėmis ir padažu.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:21 AM | Žinutės num:# 13 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| LYDEKOS ŠAŠLYKAS 1 lydeka 0,5 citrinos 200g rūkytų lašinių 2-3 pomidorai ankštpipiris 2 svogūnai druskos Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, ankštpipirio gabaliukus, kepkite ant žarijų. Šašlyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų.
Liepa
|
|
| |
Liepa | Data: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:22 AM | Žinutės num:# 14 |
Bendraujantis
 Jau savas
Parašė žinučių: 247
Statusas: 
| Žuvis su daržovėmis 4 jūros lydekos filė gabaliukai, 8 pomidorai, 8 alyvuogės be kauliukų, 2 česnako skiltelės, miltų, aliejaus, druskos, maltų pipirų, raudonėlių, čiobrelių. Žuvies filė apvoliokite aliejuje bei miltuose ir sudėkite į kepimo skardą. Pomidorus ir alyvuoges smulkiai supjaustykite, česnaką sukapokite, sumaišykite su druska, prieskoniais ir sudėkite viską ant žuvies. Uždenkite folija ir kepkite apie 15 minučių, paskui foliją nuimkite ir kepkite dar apie 5 minutes.
Liepa
|
|
| |
|