Žuvis - PUKUTĖS FORUMAS
Šeštadienis
2016-12-03
9:44 PM
Login form
Loginas:
Slaptažodis:
Prisiminti
Paieška
Mūsų apklausa
Kaip jum naujas fonas?:)(cia klausimas senbuvems :))
Išviso balasavo: 54
Chatas
Mano draugai
  • Susikurk sau puslapį
  • Statistika

    Pukutės Forumas

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    Page 1 of 11
    Forum moderator: alsuska, Pukute, Liepa 
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » Žuvis (ir visi jos paruošimo būdai)
    Žuvis
    kulebamData: Trečiadienis, 2008-11-05, 9:24 AM | Žinutės num:# 1
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 115
    Statusas: :-(
    pasidalinkite receptais kaip gaminate žuvi,noriu ja valgyt dažniau bet dažniausia ja tik kepu orkaiteje arba keptuveje,noretusi kazko kito

    brrrrrrrr
     
    PukuteData: Trečiadienis, 2008-11-05, 9:44 AM | Žinutės num:# 2
    Bendraujantis
    Administratorė

    Parašė žinučių: 865
    Statusas: :-(
    as tai zuvies isvis negamiu nemegstam mes u nebent sveciuose pavaisia ir ziuriu kad nesijaustu kvapo iskart pykina!bet silke ir lasisa valgau tongue



    mano darbas cia
     
    beneteData: Trečiadienis, 2008-11-05, 6:28 PM | Žinutės num:# 3
    Kalbantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 48
    Statusas: :-(
    Esu kelis kartus dariusi ir sekminngai gavosi FARSIRUOTA LYDEKA ARBA STERKAS. ZOdziu darbo nemazai, bet labai skanu ir gan nesudetinga. As perku lydeka ciela. Perpjaunu per pilva isimu vidurius, po to atsargiai nulupu oda, kad liktu su galva ir uodega, suknku paaaiskint kaip tai padarau bet kazkaip gaunasi wink kazkokiu specialiu budu nezinau, tiesiog imu ir darau. tada nuvalau nuo kaulo zuvies mesa visa nur su blenderiu sumalu, gaunasi farsas. I ta farsa dedam prieskoniu, batono ismirkyto piene, kiausini, pakepintu lasinuku, tarkuota morkyte. Na zodziu pagal skoni dedam visko. Dar pamirsau pasakyti kad zvynus reikia pries tai nuvalyti nuo zuvies. Padarius farsa. paimu didele adata ir siula. Siunam lydekai pilva, kuri prapjovem smile puse uzsiuvus kemsam farsa, na ir pabaigiam uzsiuti. Dydysis darbas kaip ir atliktas. Imam kepimo maiseli dedam lydeka i ji ir dedam i skarda. Dar aptepam lydeka su sviestu. Kepam maise orkaitej apie 30- 40 min. praplesiam maisa ir dar pakepam 10 min. Istraukiam. Stai ir farsiruota lydeka. Kai atsala dedam i ilga lekste supjaustom riekutem bet paliekam taip kaip guli/ apvarvinam su majonezu, is sonu apdeda citrinos puselem, o ant citrinos uzdeam po juoda alyvuoge. Laaaabaj skanu. Seniai bedariau, reiks kada padaryt ir imest foto wink
    Skanaus!



     
    kulebamData: Trečiadienis, 2008-11-05, 6:45 PM | Žinutės num:# 4
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 115
    Statusas: :-(
    farširuot moku,bet norečiau kokio patiekalo kad uztektu man vienai pietums,lydekos jau nesuvalgyciau viena

    brrrrrrrr
     
    beneteData: Trečiadienis, 2008-11-05, 7:04 PM | Žinutės num:# 5
    Kalbantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 48
    Statusas: :-(
    http://www.rimi.lt/pe_receptai_sik_vienas.php?id=1138805473


     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:10 AM | Žinutės num:# 6
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Zuvies kotletai.

    Sviežios menkės
    morkos
    bulvės
    2 virtus kaiušinius, bei 1 žalią
    2 skiltelės česnako
    truputis krakmolo
    žuvies prieskonių, vegetos, pipiriukų

    Žuvytę reikia sumalti su mėsmale, morkas, kiaušinius sutarkuoti su burokine tarka, o bulves per smulkesnę, taip pat susmulkinti česnaką, įmušti žalią kiaušinį, sudėti prieskonius, krakmolą. Na padaryti faršą suformuoti kotletukus ir kepti aliejuje.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:12 AM | Žinutės num:# 7
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Lydeka su grybais .

    4 gabaliukų lydekos filė be odos
    3 šaukštų džiūvėsėlių
    šakelės petražolių arba mairūnų
    300 g pievagrybių
    3–4 šaukštų sviesto
    2 kiaušinių baltymų
    pusės citrinos sulčių
    druskos, pipirų
    Bulvių košei:
    400 g bulvių
    300 g morkų
    200 ml pieno
    tarkuoto muskato

    Paruošimo būdas:

    Pievagrybius nuplauti, supjaustyti ir pakepinti šaukšte sviesto. Džiūvėsėlius, žalumynus, baltymus bei grybų masę išmaišyti.

    Žuvį pašlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus – grybų masę.

    Iš bulvių, morkų ir pieno išvirti košę. Pasūdyti, pagardinti muskatu. Paruoštą žuvį kepti 8–10 min. iki 225ºC įkaitintoje orkaitėje.

    Į lėkštes dėti bulvių košės, po gabaliuką lydekos. Ant viršaus uždėti grybų garnyro, užpilti tirpinto sviesto ir papuošti žalumynais.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:13 AM | Žinutės num:# 8
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Karpis su bulvėmis .

    karpio (apie 1 kg)
    druskos
    pipirų
    citrinos
    saujos petražolių
    1 kg bulvių
    4 skiltelių česnako
    6 šaukštų alyvuogių aliejaus

    Paruošimo būdas:

    Žuvį nuplauti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Citriną nuplikyti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Su petražolių stiebeliais sudėti į žuvies vidų.

    Bulves nuskusti, nuplauti ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Česnaką nulupti ir sukapoti. Nuo petražolių nuskinti lapelius ir sukapoti.

    Skardą patepti aliejumi. Sudėti pusę bulvių. Pasūdyti, pabarstyti petražolėmis su česnaku. Uždėti žuvį, sudėti likusias petražoles, bulves.

    Pasūdyti, ant bulvių užpilti 4 šaukštus aliejaus. Kepti 1750C orkaitėje 25 min. Palaistyti likusiu aliejumi ir kepti dar 20 min.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:15 AM | Žinutės num:# 9
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Troškintas karpis

    Reikia: 0,5 kg karpio, 20 vnt. razinų, 0,5 stiklinės alaus, 0,25 g sviesto, 2 gvazdikėlių, trupučio citrinos žievelės, acto, druskos, pipirų.
    Karpį išvalykite, supjaustykite 2-3 cm pločio gabalėliais. Paruoštą žuvį apibarstykite druska, pipirais, sutrintais gvazdikėliais, apšlakstykite actu. Sviestą įkaitinkite, sudėkite susmulkintus svogūnus, truputį apkepinkite ir supilkite alų, pakaitinkite iki užvirs ir sudėkite paruoštą žuvį. Troškinkite ant mažos ugnies apie 30-45 min. Tada žuvį išimkite, į likusį padažą sudėkite nuplautas razinas, tarkuotą citrinos žievelę, užvirinkite ir užpilkite ant žuvies.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:16 AM | Žinutės num:# 10
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Avižiniai žuvies kroketai

    *400 g šaldytos žuvies,
    *1 kiaušinis,
    *pienas,
    *šaukštas margarino,
    *pusė saliero, petražolės,
    *avižiniai dribsniai,
    *aliejus,
    *druska,
    *muskato pagal skonį

    Atšildytą žuvį 2-3 valandas mirkykite pasūdytame piene. Išmirkytą žuvį smulkiai supjaustykite. Išplaktą kiaušinį sumaišykite su margarinu, smulkintomis petražolėmis, išvirtu ir sumaltu salieru, muskatu ir druska. Plakinį užpilkite ant žuvies gabaliukų. Masei sutirštinti galima pridėti avižinių dribsnių. Formuokite pailgus kroketus, juos apvoliokite avižiniais dribsniais ir virkite aliejuje.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:18 AM | Žinutės num:# 11
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Žuvis su sūrio padažu

    600 g žuvies; 100 g varškės sūrio; šaukštas grietinės; citrina; 2 šaukštai sviesto ar margarino; šaukštas pyrago džiūvėsėlių; aliejaus; maltų juodųjų pipirų; druskos.

    Padažui: 150 ml grietinėlės; 150 ml pieno; 50 g fermentinio sūrio; 40 g sviesto; 30 g miltų; maltų baltųjų pipirų ir druskos.

    Žuvies filė ištrinkite su baltaisiais pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų sultimis. Sūrį ištrinkite su grietine ir šia mase plonai aptepkite kiekvieną gabaliuką. Paskui gabaliukus susukite, kad įdaras būtų viduje, ir persmeikite smeigtukais.

    Į karščiui atsparų indą įpilkite truputį aliejaus, sudėkite žuvies porcijas, jas apibarstykite džiūvėsėliais ir sviesto gabaliukais. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Tuo metu paruoškite padažą. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir truputį pakepinkite.

    Paskui supilkite pieną, grietinėlę ir maišydama užvirkite. Suberkite fermentinio sūrio tarkius, pagardinkite baltaisiais pipirais ir pasūdykite. Pavirkite dar 3 minutes.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:20 AM | Žinutės num:# 12
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Žuvis su daržovėmis

    1 kg jūros lydekos
    3-4 morkų
    2 svogūnų
    1 poro
    1 saldžiosios paprikos
    žuvies prieskonių
    prieskonių pagal skonį
    Padažui:
    1 valgomojo šaukšto pomidorų padažo
    2 skiltelių česnako

    Žuvį gerai nuplauti. Supjauscius gabaliukais, 20-30 minučių pamarinuoti žuvies prieskoniuose. Supjaustyti svogūnus, porą, morkas, papriką, pabarstyti Jums patinkančiais prieskoniais ir suberti į keptuvę. Ant jų uždėti marinuotos žuvies gabaliukus. Viska pakepinti apie 3-4 min. Tuomet, sumažinus kaitrą, kepti apie 10-15 min. Patiekti su daržovėmis ir padažu.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:21 AM | Žinutės num:# 13
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    LYDEKOS ŠAŠLYKAS

    1 lydeka
    0,5 citrinos
    200g rūkytų lašinių
    2-3 pomidorai
    ankštpipiris
    2 svogūnai
    druskos

    Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinių, pomidorų ir svogūnų griežinukus, ankštpipirio gabaliukus, kepkite ant žarijų.
    Šašlyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:22 AM | Žinutės num:# 14
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Žuvis su daržovėmis

    4 jūros lydekos filė gabaliukai, 8 pomidorai, 8 alyvuogės be kauliukų, 2 česnako skiltelės, miltų, aliejaus, druskos, maltų pipirų, raudonėlių, čiobrelių.

    Žuvies filė apvoliokite aliejuje bei miltuose ir sudėkite į kepimo skardą. Pomidorus ir alyvuoges smulkiai supjaustykite, česnaką sukapokite, sumaišykite su druska, prieskoniais ir sudėkite viską ant žuvies. Uždenkite folija ir kepkite apie 15 minučių, paskui foliją nuimkite ir kepkite dar apie 5 minutes.


    Liepa
     
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » Žuvis (ir visi jos paruošimo būdai)
    Page 1 of 11
    Search: