PATIEKALAI SU MESA - PUKUTĖS FORUMAS
Antradienis
2016-12-06
7:42 AM
Login form
Loginas:
Slaptažodis:
Prisiminti
Paieška
Mūsų apklausa
Kaip jum naujas fonas?:)(cia klausimas senbuvems :))
Išviso balasavo: 54
Chatas
Mano draugai
  • Susikurk sau puslapį
  • Statistika

    Pukutės Forumas

    [ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
    Page 1 of 212»
    Forum moderator: alsuska, Pukute, Liepa 
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » PATIEKALAI SU MESA (...)
    PATIEKALAI SU MESA
    PukuteData: Pirmadienis, 2008-10-20, 8:49 PM | Žinutės num:# 1
    Bendraujantis
    Administratorė

    Parašė žinučių: 865
    Statusas: :-(
    cool



    mano darbas cia
     
    alsuskaData: Trečiadienis, 2008-11-05, 7:15 PM | Žinutės num:# 2
    Kalbantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 75
    Statusas: :-(
    kiaulienos kumpio ,
    supjaustome kubeliais paskui uzbarstome prieskoniais kokius naudojate ,dedame i skkarda uzdengiame dugna plonai ,dedame svogunu sliuoksni kad uzdengtu mesa dedam majoneza kad uzdengtu ,barstome tarkuoto surio ir truputeli ipilame vandens ir kepame kol iskeps ant silpnos ugnies ,begalo skanus kepsniai ,valgome su bulvem ar su kuo norime


    netikiu stebuklais
     
    PukuteData: Penktadienis, 2008-11-21, 9:51 PM | Žinutės num:# 3
    Bendraujantis
    Administratorė

    Parašė žinučių: 865
    Statusas: :-(
    o jei kaip skaniai turetu buti reiks isbandyti :$



    mano darbas cia
     
    alsuskaData: Penktadienis, 2008-11-21, 10:08 PM | Žinutės num:# 4
    Kalbantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 75
    Statusas: :-(
    taip ir paprasta labai ir nebrangu :)

    netikiu stebuklais
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:56 AM | Žinutės num:# 5
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Skandinaviški kotletai

    Reikalingi produktai:
    300g faršo, 1 trynys, 1 svogūnas, 4 šaukštai raugintų ar marinuotų burokėlių, 1 tarkuota bulvė, pipirai, druska, džiūvėsėliai.

    Faršą paruošti įprastai. Sudėti per smulkesnė tarką sutarkuotą bulvę ir burokėlius, kubeliais supjaustytą svogūną. Krauopščiai išmaišyti. Formuoti kotletus, juos apvolioti džiūvėsiuose ir kepti keptuvėje. Garnyrui labai tinka raugintų kopūstų salotos ir žalieji žirneliai su majonezu.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:58 AM | Žinutės num:# 6
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Vištienos mišrainė.

    300g keptos ar virtos vištos
    1 virta morka
    1 obuolys
    10 džiovintų slyvų
    5 šaukštai majonezo
    Druska.
    Vištiena, morka, obuolys smulkiai supjaustomi. Slyvos išmirkomos ir supjaustomos ruoželiais. Viskas sumaišoma, apipilama majonezu, puošiama žalumynais.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 10:59 AM | Žinutės num:# 7
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Mesos kukuliai su grybais.

    500 g faršo
    1 svogūnas
    1 kiaušinis
    2 riekelės pyrago
    3/4 stiklinės sultinio arba vandeniu atskiestos grietinės
    druskos
    pipirų
    2-3 šaukštai miltų
    2-3 šaukštai riebalų

    Įdarui:
    8-9 ploni kumpio arba dešros griežinėliai
    1/2 stikliėnės troškintų g

    Faršą sumaišyti su tarkuotu arba kapotu svogūnu, kiaušiniu, skystyje išmirkytu pyragu, gerai išminkyti, pagardinti. Masę suskirstyti gabalėliais (8-10), juos išploti ant lentos, apibarstytos miltais, ir ant kiekvieno uždėti po kumpio arba dešros griežinėlį ir šiek tiek grybų, sumaišytu su kapotu pomidoru ir prieskoniais. Padaryti plokščius apvalius arba pailgus kotletus ir kepti juos riebaluose. Patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, troškintomis daržovėmis ir agurkų salotomis.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:01 AM | Žinutės num:# 8
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    PAUKŠTIENOS KUKULIAI SU MIGDOLAIS.

    Paukštienos faršas,
    džiūvėsiai, prieskoniai,
    kiaušinis ir trynys.

    Migdolai smulkinti, svogūnas,
    česnakas ( nebūtina),
    pora batono riekelių ( nupjauti plutą),
    stiklinė pieno,
    čili pipirų, druskos.

    Iš faršo paruošiame kukulius, apvoliojame džiūvėsėliuse ir kepame keptuvėje.
    Į tą patį aliejų dedame svogūno kubelius, skaldytus migdolus ir pakepiname, dedame smulkiai pjaustytą česnako skiltelę. Dedame piene išmirkytą ir nuspaustą batoną, palaukiame, kol išsileis, įberiame čili pipirų, druskytės. Galima dėti pomidorų padažo. Užviriname, sudedame kukulius ir patroškiname 10 min.

    Labai tinka bulvytės fri arba kroketai.
    Garnyrui - konservuotas ananasas, pomidoras žalios salotos.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:04 AM | Žinutės num:# 9
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    VIŠTIENOS KEPENĖLĖS.

    200g kepenėlių
    2 svogūnai
    1 nedidelė aitrioji paprika
    2 šaukštai aliejaus
    žiupsnelis cukraus
    druskos pagal skonį
    5 šaukštai grietinėlės

    Svogūnus smulkiai supjaustyti, labai smulkiai supjaustyti aitriąją papriką. Juos sumaišyti ir pakepinti aliejuje. Supjaustome vištienos kepenėles, sudedame į svogūnus ir kepame ant silpnos ugnies pastoviai maišydami. Įdedame cukraus, druskos ir pipirų, išmaišome. Prieš baigiant kepti supilame grietinėlę. Garnyrui labiausiai tinka ryžiai.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:06 AM | Žinutės num:# 10
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Kepenu blyneliai.

    0,5 kg veršienos kepenų , išmirkytų piene
    30 g manų kruopų
    3 skiltelės česnako
    1 svogūnas
    1 kiaušinis
    rapsų aliejus kepimui
    pipirai
    druska

    Viską sumalti mėsmale, sudėti prieskonius, kiaušinį ir išmaišyti.
    Gerai įkaitintame rapsų aliejuje kepti blynelius, kol gražiai apskrus.
    Galima dar patroškinti su svogūnais ir morkomis.
    Valgyti su keptomis bulvėmis ir žalių daržovių salotomis.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:39 AM | Žinutės num:# 11
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Kiaulienos šaltiena

    1 kg kiaulienos (galva, ausis, kojos),
    200 g liesos kiaulienos,
    1 svogūnas,
    1 morka arba gabalėlis saliero,
    druskos,
    8 juodieji pipirai,
    4 kvapieji pipirai,
    1 lauro lapas,
    1,5-2 l vandens.

    Mėsą nuplauti, įdėti į šaltą vandenį, užvirinti, nugraibyti putas ir 3 - 5 valandas virti ant mažos ugnies 85 - 90°C temperatūroje. Likus valandai iki virim pabaigos, sudėti prieskonines daržoves. Išvirusią mėsą (jau be kaulo) išimti iš sultinio ir supjaustyti gabalėliais. Sultinį perkošti per marlę (audeklą) arba tankų sėtelį. Mėsą vėl sudėti į sultinį, užvirinti ir virti dar 0,5 - 0,45 valandos ant mažos ugnies. Tada išpilstyti į dubenėlius arba formas. Prieš tai į kiekvieną įdėti morkos griežinėlių ir petražolės lapelių.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:40 AM | Žinutės num:# 12
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Paukštienos šaltiena su obuoliais

    1 antis, 3-4 obuoliai,
    2 morkos, 1 šaukštelis kmynų,
    2-3 lauro lapeliai,
    1 svogūnas, pipirų,
    1 šaukštas želatinos,
    druskos, 2 l vandens, petražolių.

    Antį išdarinėti, supjaustyti gabaliukais, sudėti į šaltą vandenį,užvirinti ir virti ant lengvos ugnies, nugraibstant putas. Kepenėlių nevirti, o iškepti ir patieki atskirai. Prieš baigiant virti, sudėti morkas, svogūną, pipirus, lauro lapelius, kmynus. Išvirus sultinį perkošti. Mėsą atskirti nuo kaulų, morkas supjaustyti griežinėliais, supilti ištirpintą želatiną, sudėti nuluptus (be sėklalizdžių) skiltelėmis pjaustytus obuolius, užvirinti ir supilstyti į arbatos puodelius arba tam tikrą dubenį. Pabarstyti smulkiai pjaustytomis petražolėmis. Atšaldyti. Duodant į stalą, išversti į lėkštes.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:42 AM | Žinutės num:# 13
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Jautienos troskinys.

    Patiekalui reikės:
    600 g jautienos kumpio arba nugarinės
    3 valg. š. aliejaus
    100 g svogūnėlių
    100 g pomidorų be odelės
    100 g konservuotų pievagrybių
    100 g grietinėlės
    15 g troškinių prieskonių Santa Maria
    druskos
    sultinio

    Supjaustykite mėsą 2 cm dydžio gabalėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir jame pakepinkite mėsą. Sudėkite svogūnėlius, smulkintus pomidorus, pievagrybius, troškinių prieskonius Santa Maria, paskaninkite druska ir pakepkite keletą minučių. Supilkite puodelį sultinio ir viską troškinkite apie 15 minučių. Kai sultinys išgaruos, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite dar porą minučių.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:43 AM | Žinutės num:# 14
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Apkepta jautiena su sūriu

    800g jautienos
    2 morkos
    2 petražolių šaknys
    3 svogūnai
    500g sutarkuoto fermentinio sūrio
    2-3 laurų lapeliai
    5-6 pipirų žirneliai
    1 st. jautienos sultinio
    1 st. grietinės
    2 šaukštai sviesto
    3 kiaušnių tryniai
    1 šaukštas miltų
    druskos
    pipirų

    JAutieną išverdame su morkomis, petražolėmis, 1 svogūnu, lauro lapais ir pipirų žirneliais. Padažui miltus pakepiname su svietu, įpalame sultinio, grietinės ir užverdame. Tuomet nukeliame nuo ugnies, įpalame 3-jų trynių plakinį ir įberiame pipirų. Į keptą skirtą indą sudedame griežinėliais supjaustytą jautieną, ant jos sudedame 2 likusius pakepintus svogūnus, užpilame padažu ir gausiai pabarst
    ome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėjke, kol sūris išsilydo ir pageltonuoja.


    Liepa
     
    LiepaData: Sekmadienis, 2009-01-18, 11:45 AM | Žinutės num:# 15
    Bendraujantis
    Jau savas

    Parašė žinučių: 247
    Statusas: :-(
    Itališkas jautienos ir daržovių apkepas

    800 g jautienos
    200 g fermentinio sūrio
    3 pomidorai
    2 paprikos
    2 morkos
    2 svogūnai
    250 g majonezo
    aliejaus
    kmynų
    petražolių
    salierų
    maltų juodųjų pipirų
    druska

    Mėsą nuplaukite , nusausinkite , supjaustikite vidutinio dydžio gabalėliais ir pamuškite .Kiekvieną gabalėlį pabarstykite pipirais ir pasūdykite .Paruošę apkepkite karštame aliejuje ir sudėkite į kepimo indą .Ant viršaus berkite stambiai sutarkuotas morkas , susmulkintas petražoles , salierus ir kmynus . Tada krėskite majonezą ir tolygiai paskirstykite . Paskui dėkite paprikų žiedelius , svogūnų griežinėlius , pomidorų skilteles . Tada vėl sluoksniuokite svogūnus , paprikas ir pomidorus . Kiekvieną sluoksnį , išskyrus svogūnų , pabarstykite sūrio tarkiais . Svogūnų sluoksnius aptepkite majonezu . Kiekvieną lygį kiek pasūdikite .
    Apkepą šaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių .


    Liepa
     
    PUKUTĖS FORUMAS » SKYRELIS APIE MAISTĄ(forumo moderatore alsuska,Liepa) » RECEPTAI » PATIEKALAI SU MESA (...)
    Page 1 of 212»
    Search: